Ulrika Bjercke grundade Hunkydory tillsammans med sin man Christopher. I år firar modemärket 20 år.
Ulrika Bjercke grundade Hunkydory tillsammans med sin man Christopher. I år firar modemärket 20 år.
Min helg

”Brandts djurfoton är magiska”

Hunkydorys grundare Ulrika Bjercke om en helg full av ridturer, grillmiddagar och fotoutställningar.

På fredagar försöker jag jobba undan ordentligt så att jag kan gå hem lite tidigare. Min man Christopher och jag arbetar tillsammans och när vår son Vincent, som går på Campus Manilla på Djurgården, slutat skolan möter han oss på vårt kontor på Kaptensgatan.

Annons

Vi går in på Hallen och köper lite fisk och skaldjur på Lisa Elmqvist. Och eftersom det är säsong för kantareller handlar jag en påse till förrätten.

Christopher och jag driver modeföretaget Hunkydory och jobbet innebär en hel del resor. Därför är det extra viktigt för oss att samla familjen för en gemensam middag på fredagar. På vägen hem till Saltsjöbaden stannar vi till på Urban Deli i Sickla och köper chark och några goda tillbehör.

Vår dotter Fabienne tycker om att hjälpa till i köket, så vi lagar mat ihop medan Vincent sköter dukningen. Kvällen avrundas i soffan framför favoritfilmen Galen i kärlek med Diane Keaton och Jack Nicholson.

På söndagar skämmer barnen och Christopher bort mig genom att ge mig sovmorgon och fixa frukost.

Vaknar ganska tidigt på lördag morgon och går en långpromenad med några väninnor och min lilla cockerpoohund Sallie. Vi pratar ikapp om allt som hänt på både jobbet och hemmafronten.

Familjen sover fortfarande när jag kommer tillbaka så jag passar på att duka fram en ordentlig lördagsfrukost.

Fabienne är sugen på att se Nick Brandts utställning Inherit the dust på Fotografiska så vi åker dit. Brandts djurfotografier är magiska och utställningen är verkligen imponerande. Eftersom vi ändå är inne i stan passar vi på att äta lunch på Milles. Jag beställer en av mina favoriträtter, kyckling ”Paillard”, som serveras med hyvlade champinjoner och parmesan.

Det är fint väder och några vänner som har barn i samma ålder som Vincent och Fabienne kommer över och grillar. Medan vi fixar maten badar barnen i poolen. Vi dukar fram grillade grönsaker, olika varianter av kallskuret och en ratatouille.

Eftermiddagen övergår i kväll och vi sitter kvar vid bordet länge. När de andra går hem stannar Christopher och jag uppe och pratar en stund. Sen läser jag några sidor ur Jan-Philipp Sendkers kärleksroman Konsten att höra hjärtslag innan jag somnar.

På söndagar skämmer barnen och Christopher bort mig genom att ge mig sovmorgon och fixa frukost. Vi äter länge och lägger upp planen för dagen. Vincent och Christopher bestämmer sig för att spela tennis och Fabienne och jag åker till stallet. Vi lånar varsin häst och rider ut på en tur i naturen.

Under kvällen går vi igenom skolarbete med barnen och planerar kommande vecka. Eftersom Christopher och jag arbetar tillsammans försöker vi lämna jobbet på kontoret så gott det går. Men några timmar innan vi somnar läggs på inspirerande böcker och magasin.

Till Toppen