Till SvD.se
SvD Perfect Guide

Min helg: ”Att sopa stallgången är min terapi”

Butiksägaren Nathalie Åkerlund varvar middagar på Stureplan med ridturer i Malmköping.

Text: Catharina Swartz - 2 juni 2017
Annons

På fredag eftermiddag fönar jag håret hos min frisör Bea på Salong Tid. Jag har ganska dålig hårkvalitet, men det brukar hålla sig över helgen i alla fall. Amelia Widell och jag öppnade butiken Simply Bollocks för ett par månader sen, och där brukar vi ordna aw på fredagar. Vi dricker lite vin och några kompisar droppar in efter jobbet.

Vi bestämmer oss för att äta middag på stamkrogen Bardot. Där känner jag mig som hemma – är kompis både med gästerna och personalen. Till att börja med äter vi ostron och dricker bubbel, sen beställer jag som alltid kycklingsalladen. Efter maten dricker vi deras sjukt goda Pornstar Martinis, som smakar av passionsfrukt och serveras tillsammans med en cava-shot. Jag fattar inte riktigt hur man ska dricka den, utan häller min shot i drinken istället. Det är bra stämning, så vi stannar hela kvällen. Jag gillar inte att gå på klubb, utan restauranger och barer är mer min grej. Sen har jag blivit tråkigare med åldern. Jag gillar fortfarande att dansa, men gör det helst på hemmafester.

Annons
Annons

På lördag morgon väcks jag klockan halv sju av min man André och vår femåriga dotter Leonie. Halv sju är väldigt tidigt när man har varit uppe sent. Men vi packar in familjen, som även inkluderar våra jakthundar Masse och Musse, i bilen och åker till landstället i sörmländska Malmköping. På vägen stannar vi på Gateau och köper ost- och skinkfrallor, kardemummabullar och kaffe till frukost.

Bortsett från ett par års uppehåll i tonåren har jag alltid varit en hästtjej, så jag springer till stallet så fort vi kommer fram. På förmiddagen har jag dessutom en hopplektion med min tränare Kajsa. Hästar, och att bara vara i naturen, får mig att må bra. Även vår dotter gillar att vara utomhus, och just nu är hon helt galen i bävrar. Vi tar en promenad bort till en bäverdamm och lyckas se tre stycken till hennes stora lycka. På eftermiddagen handlar vi på Malmköpings lilla Konsum. Det är alltid jag som lagar mat hemma och på lördagarna blir det oftast pasta, den här gången blir det carbonara och vårt favoritvin Antidoto. Medan André lägger Leonie tänder jag en brasa, sen sätter vi oss framför teven. Vi är inne i en period där vi ser om alla Johan Falk-filmerna. Svenska serier är egentligen inte min favorit, men just nu är Johan Falk rätt spännande.

På söndagar brukar jag få sova ut. André går upp med Leonie och låter mig sova till halv tio. När jag väl går upp lagar jag helgfrukost med toast, scrambled eggs, juice och en mozzarella- och tomatsallad. Rubbet! Sen ger jag mig ut på en ridtur med Masse och Musse lufsandes bredvid. Till lunch äter jag en macka i stallet, de enda gångerna min hjärna inte går på högvarv är när jag fodrar hästarna och mockar boxarna. Att sopa stallgången är min terapi.

På eftermiddagen åker vi hem till Lidingö igen. Några kompisar och deras barn kommer över och vi lagar fisktacos tillsammans och dricker vin. Efter att ha nattat Leonie tar jag fram datorn och förbereder veckan, men somnar som vanligt med datorn på magen.

Annons