Foto: Karl Nordlund
Perfect Guide

Min helg: ”Att sitta vid flygeln är mindfulness ”

Journalisten och programledaren Frida Boisen sjunger in helgen, går på kräftskiva och hejar på sonens fotbollsmatch.

På fredag eftermiddag har vi avslutat veckans inspelning av Lyxfällan och jag joggar in på Sturups flygplats för att ta flyget hem. Bänkar mig på rad två så att jag kan komma av först när vi landar. På planet blir det mest jobb. Hoppar över kaffet och tar en kort power nap innan vi dunsar i landningsbanan.

Annons

Glad i hjärtat tar jag taxi direkt till vår libanesiska favoritkrog Tabbouli på Kungsholmen där jag möter min älskade man Lars och våra två barn. Vi beställer in smårätter och pratar om vad som hänt i veckan: skolan, jobbet, nyhetshändelser, drömmar och helgen.

När alla är nöjda och glada kilar vi hem. Maken och jag slår oss ner i biblioteket – han i fåtöljen och jag vid flygeln. Jag älskar att sjunga och tar i från tårna. Flygelstunden är mindfulness för mig. Lite senare myser vi framför tv:n, jag halvslumrar framför underhållningen men vaknar sedan till och klämmer en sista kaffe. Pratar med ungarna, vattnar blommorna på balkongen och när klockan närmar sig midnatt är det äntligen dags att sova.

Lördag morgon. Jag har ställt klockan på åtta men vaknar som vanligt tio minuter innan den ringer. Kokar ett ägg som jag äter med citronmajonnäs och springer sedan till gymmet där jag kör ett svettigt hot mojo-pass. Jobbigt, men riktigt skönt.

När jag kommer hem har resten av familjen vaknat och vi gör i ordning vår traditionsenliga lördagsbrunch. Vi lagar äggröra och till det avokado, hackad rödlök, basilika och mozzarella. Och så kaffe förstås. På bordet ligger kvällstidningarna som vi läser noga. Vår tioårige son Arvid är väldigt samhällsintresserad, dottern Tilda också, så det blir många diskussioner. Nu i valtider blir det förstås mycket politiksnack.

Sedan vill Tilda åka till sin älskade häst Etitize. Vi köpte henne i våras och Tilda blev så lycklig att hon grät. Nu har hästen blivit en femte familjemedlem och hela familjen hänger med ut till stallet som ligger strax utanför stan.

Under eftermiddagen hör min bästa kompis Kicki av sig och föreslår kräftskiva. Hinner hem och landa lite innan familjen beger sig ut till Sickla. Vi bjuds på kräftor, västerbottenspaj, jättegod fänkålssallad och en våldsamt syndig efterrätt i form av glass och maränger. Det blir en fantastisk kväll med många livliga diskussioner. Kicki gillar också att sjunga så vi kör några smäktande låtar ihop innan vi rundar av kvällen med nattbad. När klockan närmar sig ett drar vi hemåt igen.

Det blir ingen sovmorgon på söndagen heller. Jag vaknar av mig själv och joggar till gymmet där jag kör ett body balance-pass. Sedan blir det hem igen och en repris på gårdagens superbrunch. Dagens aktivitet är Arvids fotbollsturnering i Nynäshamn. Jag älskar fotboll och är styrelseledamot i Karlbergs bollklubb. Fotbollsturneringen pågår ett bra tag och till lunch köper vi toast och frukt från de lokala föreningarna som behöver stålar till ungdomsverksamheten.

Till middag lagar Lars rårakor och till det kör vi kräftor igen. Efter middagen kollar jag igenom tv-manus och jobbar med nya boken. När barnen har gått och lagt sig är Lars och jag uppe en stund till. Vi kollar på nya favoritserien Sharp Objects och pratar om en långweekendresa vi vill göra. Klockan hinner närma sig midnatt innan vi släcker lamporna.

Till Toppen