Annons
Krönika

Ivar Arpi:Min bäste vän kallar mig Greta

Kalvar på bete vid Roxen utanför Linköping.
Kalvar på bete vid Roxen utanför Linköping. Foto: Göran Billeson/TT

Vad man än äter blir det fel. Antingen förstör man miljön eller klimatet, eller både och. Men kan verkligen enskilda konsumenter göra skillnaden som krävs?

Under strecket
Publicerad

Grisar hos ekobonden Rolf Axel Nordström på Ängavallen utanför Malmö.

Foto: John Alexander Sahlin / TT Bild 1 av 2

Fläskkött i Hötorgshallen, Stockholm.

Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 2

Jag har börjat äta mer etiskt. Eller jag har börjat försöka. Men ärligt talat är det lätt att misströsta lite. Att strunta i alltihop känns ibland som en rimlig utväg.

Varför ens försöka? Försöker ni? När jag ställde frågan på Facebook och Twitter fick jag en mängd olika svar. Svenskt, ekologiskt, icke-ekologiskt, vegetarian, vegan, vegan plus jakt, jägare minus annat kött, pescetarian, allt kravmärkt, allt ska vara gott, och så vidare. Alla med goda argument, eller åtminstone argument. Min bäste vän hånskrattar bara åt mig och kallar mig Greta.

Annons
Annons
Annons