Krönika

Ivar Arpi:Min bäste vän kallar mig Greta

Ivar Arpi
Kalvar på bete vid Roxen utanför Linköping.
Kalvar på bete vid Roxen utanför Linköping. Foto: Göran Billeson/TT

Vad man än äter blir det fel. Antingen förstör man miljön eller klimatet, eller både och. Men kan verkligen enskilda konsumenter göra skillnaden som krävs?

Under strecket
Publicerad
Grisar hos ekobonden Rolf Axel Nordström på Ängavallen utanför Malmö.

Grisar hos ekobonden Rolf Axel Nordström på Ängavallen utanför Malmö.

Foto: John Alexander Sahlin / TT
Fläskkött i Hötorgshallen, Stockholm.

Fläskkött i Hötorgshallen, Stockholm.

Foto: Tomas Oneborg
Annons

Jag har börjat äta mer etiskt. Eller jag har börjat försöka. Men ärligt talat är det lätt att misströsta lite. Att strunta i alltihop känns ibland som en rimlig utväg.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons