”Orolig mamma” får svar: Så kan ni hjälpa er dotter

I skolan har dottern gott om kompisar, men det är aldrig hon som bestämmer vad de ska göra eller vem av dem hon ska leka med.
I skolan har dottern gott om kompisar, men det är aldrig hon som bestämmer vad de ska göra eller vem av dem hon ska leka med. Foto: Janerik Henriksson/TT

På rasterna sitter dottern på en stol och väntar tills en kompis tar med henne ut. Hon vill inte såra någon genom att välja vem hon ska leka med. Jenny Jägerfeld svarar signaturen ”Orolig mamma”.

Under strecket
Publicerad
Jenny Jägerfeld.

Jenny Jägerfeld.

Annons

Fråga: Min dotter är snart 8 år och har så länge jag minns haft svårt att uttrycka vad hon vill i vissa frågor. Hon är en inkännande person som alltid försöker undvika konflikter och bråk, både mellan henne och någon annan, och mellan andra som är på väg att börja bråka.

Då kan hon gå in och ”medla” och nästan alltid lyckas hon att stoppa en dispyt (till exempel mellan hennes yngre bror och oss föräldrar). Jag vill nämna att jag och hennes pappa grälar ytterst sällan. Det är på ett sätt en jättefin egenskap tycker jag, men jag är samtidigt orolig över att min dotter inte ska lära sig att konfrontera meningsskiljaktigheter.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons