Miljöpartiet tappar exponering i medierna

Språkröret Gustav Fridolin (MP) är den enda av partiernas ledare som tappat i bevakning under året. Arkivbild.
Språkröret Gustav Fridolin (MP) är den enda av partiernas ledare som tappat i bevakning under året. Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson/TT

Miljöpartiet lever farligt. Inte bara riskerar man att åka ut ur riksdagen med nuvarande opinionssiffror. Partiet har också väldigt svårt att nå ut i medierna.

Det är det enda parti vars exponering i medierna under året minskat rejält jämfört med förra året. Värst är siffrorna för språkröret Gustav Fridolin

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

TT har låtit medieanalysföretaget Retriever mäta partiernas, partiledarnas/språkrörens och ministrarnas exponering i samtliga redaktionella medier, i print och på webb, under 2017. Det är en dyster läsning för miljöpartister.

Medan alla andra partiers närvaro i medierna ökade under året jämfört med 2016, minskade MP:s exponering med 19 procent. Ännu värre är siffran om man tittar på hur ofta partiledare och språkrör förekommer. Siffrorna gick upp under året för samtliga förutom för Gustav Fridolin, som backade med 30 procent. För det andra språkröret, vice statsminister och biståndsminister Isabella Lövin är tappet 14 procent.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons