Miljöpartiet KU-anmäler jordbruksministern

Miljöpartiet kommer att KU-anmäla jordbruksminister Eskil Erlandsson för ministerstyre tidigt i morgon bitti. Detta efter dagens debattartikel på SvD:s Brännpunkt där Jesús Alcalá menar att jordbruksministern och Jordbruksverket slagit politiskt följe och tystat ned avslöjandet om vanvården på landets minkfarmar.

Under strecket
Publicerad
Annons

Den 9 augusti presenterade Djurrättsalliansen en granskning de genomfört av svenska minkfarmar som visade på omfattande vanvård. Avslöjandet väckte stor uppmärksamhet och några dagar senare gick Jordbruksverket ut med ett pressmeddelande där de berättade att de kontrollerat drygt 40 procent av minkfarmarna. Jordbruksverket meddelade dock att de inte funnit någon utbredd vanvård eller generellt dålig omsorg om djuren.

I Jesús Alcalás debattartikel på dagens Brännpunkt framkommer det uppgifter om att Jordbruksverket ska ha slagit politiskt följe med regeringen som till varje pris velat tysta ned avslöjandet från Djurrättsalliansen. Enligt Jesús Alcalá framkommer det flera lagbrott i de kontrollrapporter som Jorbruksverket genomfört som sen tystats ned.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons