Miljardsatsning mot relationsvåld

Regeringen lägger fram miljardsatsning på att bekämpa mäns våld mot kvinnor i budgetproposition för nästa år, enligt jämställdhetsminister Märta Stenevi (MP).
Regeringen lägger fram miljardsatsning på att bekämpa mäns våld mot kvinnor i budgetproposition för nästa år, enligt jämställdhetsminister Märta Stenevi (MP). Foto: Duygu Getiren/TT

Regeringen lägger fram en satsning på att stoppa mäns våld mot kvinnor – och höjer kraven på kvalitet på skyddade boenden. Under de tre närmaste åren handlar det om totalt 2,3 miljarder kronor.

Helena Björk/TT
Publicerad
Annons

– För första gången någonsin får arbetet med mäns våld mot kvinnor permanenta medel som ska ligga fast framåt. Det innebär att vi kommer bort från projektfinansiering, det är otroligt viktigt för att komma till rätta med problemen, säger jämställdhetsminister Märta Stenevi (MP) till TT.

I våras när fem kvinnor dödades under loppet av två veckor hamnade det dödliga våldet mot kvinnor i fokus. Regeringen svarade med en lista på 40 åtgärdspunkter och nu kommer finansieringen av flera delar av arbetet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons