Fredric Karén:Miljarder pensionskronor har gått upp i rök

Fredric Karén

130 000 sparare har tillsammans låtit PPM-förvaltaren Allra ta hand om 19 miljarder kronor. Facit är flera miljarder kronor i förlorad avkastning för svenska pensionssparare, en ordförande som lämnat och en vd som inte vill svara på hur mycket pengar bolaget tjänar.

SvD Näringslivs granskning av pensionsförvaltaren Allra har fått stor uppmärksamhet de senaste veckorna och har fått flera banker och bolag att reagera. Bland annat flyttade Skandia hela sitt innehav i Allra tidigare i veckan.

USA:s presidents tal om Sverige och vilka konsekvenser invandringen fått har i veckan tagit sig ännu större proportioner. Fox News bjöd i veckan in en svensk så kallad försvars- och säkerhetsexpert vid namn ”Nils Bildt” att kommentera händelserna. Genast uppstod brydderier i sociala medier kring vem denne ”Nils Bildt” egentligen var.

”Det här är Nils G Tolling och han är inte känd i våra kretsar som någon expert. Inte på nationell säkerhet i alla fall”, skrev den välkända försvarsdebattören Johan Wiktorin på Twitter.

I natt avgörs om den svenska filmen ”En man som heter Ove” med Rolf Lassgård vinner det finaste av priser: en Oscar. SvD:s filmexpert Elias Björkman är dock tveksam: ”Tyvärr blir det ingen Oscar för Ove den här gången. Den lär i stället gå till Asghar Farhadis ”The salesman”, skriver han i en kommentar.

God läsning och fortsatt trevlig söndag.

Under strecket
Publicerad
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons