X
Annons
X

”Miljarder kronor har gått till spillo”

Nya Karolinska är symtom på en allvarlig ekonomisk sjuka inom landstinget. Efter åtta år av alliansstyre så ser vi tyvärr att landstingets ekonomi ständigt tillåts att urholkas. Kostnadsökningarna sammantaget med att kostnaderna för NKS riskerar att bli en gökunge som tränger ut andra nödvändiga investeringar, skriver Erika Ullberg (S), finanslandstingsråd i opposition.

Läs mer om Nya Karolinska

Alla som bor i Stockholmsregionen ska kunna förvänta sig den bästa vården, och att den är likvärdig var du än bor. För att det ska bli möjligt behöver landstinget använda Stockholmarnas skattepengar med förnuft och ansvar.

För oss socialdemokrater är sunda finanser och ekonomiskt ansvarstagande en grundläggande uppgift för politiken. Utan det finns inte förutsättningar för att kunna investera i vår gemensamma välfärd, i vård och trafik. Nya Karolinska sjukhuset, NKS, kommer att bli ett fantastiskt sjukhus med tillgång till högspecialiserad vård. Problemet är att själva investeringen har skötts på ett sådant sätt att miljarder kronor har gått till spillo. Miljarder som hade kunnat användas för nödvändiga vårdinvesteringar, i till exempel nya närsjukhus i länet och fler vårdplatser för våra äldre.

Erika Ullberg (S)

Foto: Malin Hoelstad Bild 1 av 2
Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X