X
Annons
X
Christina Rickardsson månar om sitt privatliv och tvekade därför först inför att vara så naken och sårbar i boken: ”För mig har det varit något man bara är med de närmaste vännerna, eller kanske med sin terapeut.”
Christina Rickardsson månar om sitt privatliv och tvekade därför först inför att vara så naken och sårbar i boken: ”För mig har det varit något man bara är med de närmaste vännerna, eller kanske med sin terapeut.” Foto: Bezav Mahmod

Råkade döda pojke: ”Svårt att ens skriva om det”

Långläsning

Från en grotta i Amazonas till en liten by i Västerbotten. Christina Rickardssons dramatiska barndom har redan trollbundit en svensk och brasiliansk läsekrets. Nu har även USA fått upp ögonen för henens självbiografiska bok. Och filmbolagen bankar på dörren.

Aldrig har vattenståndet i Vindelälven varit så lågt.

– Det är inte klokt vad lite vatten det är. Här brukar det forsa fram, säger Christina Rickardsson, medan hon kliver runt bland de torrlagda stenarna i en liten sidofåra till den breda älven, i höga klackar och nystruken vit skjorta.

Christina Rickardsson månar om sitt privatliv och tvekade därför först inför att vara så naken och sårbar i boken: ”För mig har det varit något man bara är med de närmaste vännerna, eller kanske med sin terapeut.”

Foto: Bezav Mahmod Bild 1 av 6

Från en grotta i Amazonas till etta på bokjätten Amazons topplistor. Det går att göra så många snärtiga poänger av kasten mellan de mest extrema lägen som har präglat Christina Rickardssons liv. Men själv gör hon som hennes biologiska mamma sa, när de fortfarande levde tillsammans i favelan i São Paulo: hon fortsätter att gå.

Foto: Bezav Mahmod Bild 2 av 6

I Brasilien var väldigt tydligt att man ville göra Christina Rickardssons bok till en Askungesaga. Historien om tjejen som växte upp i slummen och sedan kom till det fantastiska landet Sverige.

Foto: Bezav Mahmod Bild 3 av 6

Efter sina första år i Brasilien kom Christina Rickardsson till en liten idyllisk by vid Vindelälven. I dag gör hennes självbiografiska bok, ”Sluta aldrig gå”, succé världen över.

Foto: Bezav Mahmod Bild 4 av 6

Länge var Christina Rickardsson en högpresterande duktighetsmaskin som teg om allt det som gjorde ont. Till sist kraschade hon.

Foto: Bezav Mahmod Bild 5 av 6

Något stillnade och föll på plats när hon förra året kunde ta med sig sin lillebror Patrick till deras biologiska mamma i Brasilien.

Foto: Bezav Mahmod Bild 6 av 6
Annons
X
Annons
X
Annons
X