Militärfartyg blir lyxhotell

Under strecket
Publicerad

Hangarfartyget Kiev, som numera ligger vid kaj i Bagua beach vid staden Tianjin, har byggts om till ett lyxhotell. Så här ser inredning ut i presidentsviten.

Foto: JASON LEE/REUTERS

Kiev var ett sovjetiskt och senare ryskt hangarfartyg som byggdes i det då sovjetiska Ukraina 1970-1975 och var i tjänst i den sovjetiska flottan fram till 1990 då det övertogs av den nybildade ryska flottan.

Foto: JASON LEE/REUTERS

Skådespelare utklädda till pirater framför en show i vattnet bredvid fartyget Kiev. Hangarfartyget togs ur tjänst 1993. Ukraina, som var det enda landet med möjligheter att serva skeppet, vägrade hjälpa Ryssland och fram till 1996 blev Kiev oanvänt. 1996 köpte Kina fartyget av Ryssland och nu är det alltså en turistattraktion i staden Tianjin.

Foto: JASON LEE/REUTERS

Ljuskupoler upp mot däck släpper in solen i presidentsviten som i övrigt är inredd i silver, vitt och svart. Alla de 148 hotellrummen är inte klara ännu. Hotellet beräknas öppna sommaren 2012.

Foto: JASON LEE/REUTERS

Hela ”båthotellet” är 6 000 kvadratmeter stort och renoveringen har kostat närmare 15 miljoner dollar. Här syns det exklusiva badrummet i presidentsviten.

Foto: JASON LEE/REUTERS

En städerska städar upp i presidentsviten på hangarfartyget Kiev. Fartyget är 273 meter långt och 53 meter brett. Här inne finns tre sviter, den största är 400 kvadratmeter stor.

Foto: JASON LEE/REUTERS

En besökare tar en rundtur i den gamla tvättstugan som numera bara befolkas sv en sjömansdocka.

Foto: JASON LEE/REUTERS
Annons
Annons
Annons
Annons