Annons
X
Annons
X

Militär räd mot bondefack

Säkerhetsstyrkor i Honduras slog till mot bondefackets byggnad i Tegucigalpa och grep tiotals anhängare till avsatte presidenten Manuel Zelaya på onsdagen.

Av AFP, TT

Räden genomfördes sedan interimsregimen infört undantagslagar inför nya massdemonstrationer.

Vid stormningen av byggnaden som tillhör ett av böndernas fackförbunds i huvudstaden greps 55 personer. Det var den senaste aggressiva insatsen av de factoregeringen och kupppresidenten Roberto Micheletti.

– Vi kommer att ta dem till åklagarmyndigheten för att utreda ifall de är skyldiga till brott, sade polistalesmannen Ernin Cerrato.

Annons
X

Bönder från hela Honduras har tagit sig till Tegucigalpa för att delta i de planerade massprotesterna mot interimsregeringen som styrt landet sedan kuppen i juni. Flera hundra av bönderna, som aktivt stöder den avsatte presidenten, har tillfälligt bott i bondefackets byggnad.

Den senaste styrkedemonstrationen från landets ledning visade hur konflikten skärptes i krisens Honduras. Genom undantagslagar stoppades protesterna som var planerade till måndagen. Då stormades även en radiostation och en tv-kanal av kravallutrustad polis och militär, som stängde stationerna. De två stationerna har varit kritiska till regimen och aktivt stöttar den bortkuppade presidenten.

Zelaya, som befinner sig på den brasilianska ambassaden i Tegucigalpa, har fortsatt att uppmana till nya massdemonstrationer mot regeringen.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Tegucigalpa TT-AFP

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X