Annons

Milano på två hjul

Ord som grön och skön brukar inte associeras med larmiga Milano. Men en av världens viktigaste mode- och designstäder håller på att mjukna.Och efter elva år i stan är programledaren och före detta modellen Filippa Lagerbäck en av Milanos pedalpersonligheter.

Publicerad

Cykeln är vit, har tidningsställ på styret och initialerna FL på kedjeskyddet. Filippa Lagerbäcks bästa vän i den täta Milanotrafiken är specialbeställd av skotillverkaren Moreschi, och med den tar hon sig till stans gröna lungor, ofta med sin sambo och nioåriga dottern Stella.

Att Filippa Lagerbäck är en tv–personlighet i Italien märks efter att ha följt henne runt stan under två dagar. Vi hinner inte många meter in i gigantiska Galleria Vittorio Emanuele på Piazza Duomo innan två poliser nästintill kräver att få posera på bild bredvid henne.

Att Filippa är en välkänd TV-personlighet i hemstaden märks. Efter några minuter i den gigantiska Galleria Vittorio Emanuele kommer två poliser fram och vill bli tagna på kort med henne.

Foto: MAURO RONGIONE Bild 1 av 3

”Jag älskar charmen med att cykla omkring lite på måfå; köpa blommor, ta en kaffe eller drink och hälsa på folk” säger ex-modellen Filippa Lagerbäck som sedan flera år bor i Milano.

Foto: MAURO RONGIONE Bild 2 av 3

Filippa Lagerbäck på väg längs Corso Porto Ticinese i Milano. De pampiga Colonne di San Lorenzo är byggda som ett romerskt tempel på 200-talet.

Foto: MAURO RONGIONE Bild 3 av 3
Annons
Annons
Annons