Annons

"Bloomberg gör Trump galen"

Han har mer pengar än Donald Trump, har byggt en kampanjorganisation som liknas vid ett eget parti och klättrar så snabbt i opinionsmätningarna att han kvalade in till Demokraternas debatt i Nevada – utan att stå på valsedeln där.

– Mike Bloomberg gör Trump galen, säger statsvetaren Raphael Sonenshein.

Under strecket
Tina Magnergård Bjers / TT
Publicerad

Den demokratiske presidentaspiranten och tidigare borgmästaren i New York Mike Bloomberg under debatten i Las Vegas.

Foto: John Locher/AP/TTBild 1 av 4

Den demokratiske presidentaspiranten och tidigare borgmästaren i New York Mike Bloomberg talar i North Carolina.

Foto: Gerald Herbert/AP/TTBild 2 av 4

Den demokratiske presidentaspiranten Mike Bloomberg ombeds på amerikanskt manér hålla ett spädbarn vid ett kampanjmöte i Houston i Texas.

Foto: David J. Phillip/AP/TTBild 3 av 4

Mike Bloomberg (till höger) under sin tid som New Yorks borgmästare 2004. På bilden är han tillsammans med USA:s dåvarande första dam Laura Bush och Warrie Price, ledare för organisationen Battery Conservancy, för ett samtal om en minnesträdgård för att hedra offren för terrordåden den 11 september 2001.

Foto: Mike Appleton/AP/TTBild 4 av 4

Plakatet vid talarstolen talar sitt tydliga budskap: "Mike får det gjort" står det i patriotiskt vita, blå och röda bokstäver. Kampanjen, som i medier jämförs med ett bolagsbygge på hög nivå, verkar vilja påminna om att deras kandidat har grundat ett av världens största medieföretag och valts till staden New Yorks borgmästare tre gånger om.

Med andra ord kan han ge president Donald Trump en match.

Annons
Annons
Annons