Annons

Mikael Persbrandt godtar inte ursäkt

Expressens chefredaktör Otto Sjöberg ber nu om ursäkt för tidningens felaktiga uppgifter om Mikael Persbrandt. Det hindrar dock inte skådespelaren att fullfölja sin stämning mot kvällstidningen. Samtidigt skriver de två Expressenprofilerna Anders Ehnmark och P O Enquist att Sjöberg borde avgå.

Under strecket
Publicerad

I gårdagens Expressen bad chefredaktören och ansvarige utgivaren Otto Sjöberg om ursäkt för förra torsdagens tidning, då man både på löpsedeln och inne i tidningen helt och hållet felaktigt skrev att skådespelaren Mikael Persbrandt var akut alkoholförgiftad och intagen på Alfagruppens behandlingshem.
– Vi har brustit i våra publiceringsrutiner och vår kontroll av källor. Det är dåligt och det har skadat Persbrandt, och det är vad vi nu ber om ursäkt för, säger Otto Sjöberg.
Att ursäkten dröjde fem dagar förklarar Sjöberg med att tidningen ända sedan i fredags först velat få kontakt med Persbrandt och hans advokat Per Liljekvist för att ordna ett möte där man skulle framföra ursäkten och ett erbjudande om skadestånd.

Hur mycket kostar det att skriva den här typen av felaktigheter om någon?
– Ja, det vet jag ju inte eftersom det aldrig blev något möte, men det är rimligt att erbjuda en ersättning när man skadar någon så här.
Mikael Persbrandt tänker trots Expressens ursäkt gå vidare med stämningen som ska lämnas in redan denna vecka.
– Ursäkten är lite plåster på såren, men det är inte tillräckligt. Min klient vill ha det prövat, för det är ett sådant övertramp. Pengarna är inte det viktiga, det viktiga är att tidningen tar sitt ansvar. Det är inte bara en artikel det handlar om, utan 10, 15 artiklar. I första skedet stämmer min klient Expressen, men sedan kommer vi att gå vidare med alla andra tidningar som skrivit felaktiga artiklar, säger advokat Per Liljekvist.

Annons
Annons
Annons