Annons

”Migrationsverket bedömer Säpos bevisning som stark”

Filip Ahlin, analytiker vid Försvarshögskolan: ”Säpo ska vara den sista insatsen som griper in, men i många fall så är de i stället den enda och första.”
Filip Ahlin, analytiker vid Försvarshögskolan: ”Säpo ska vara den sista insatsen som griper in, men i många fall så är de i stället den enda och första.” Foto: Simon Rehnström

Tre av de sex män med kopplingar till muslimska samfund som har tagits i förvar för att utvisas överklagar nu utvisningsbesluten.

– Migrationsverket har bedömt Säkerhetspolisens bevisning som stark, säger Filip Ahlin, analytiker vid Försvarshögskolan.

Publicerad

Migrationsverket följer hittills Säkerhetspolisens linje i utvisningsärendena mot imamerna. Det var också väntat att de berörda personerna skulle överklaga Migrationsverkets utvisningsbeslut.

– Det är väldigt svårt att försvara sig, och lagstiftaren har ju gett Säpo en oerhörd makt här att diktera villkoren i en process som är allt annat än rättssäker, säger Joakim Johansson, advokat för imamen i Västerås, till Sveriges Radio.

Filip Ahlin, Försvarshögskolans analytiker (t v) och Sofie Löwenmark, medgrundare till stiftelsen Doku och politisk sekreterare i kommunstyrelsen i Göteborg för Demokraterna (t h) intervjuades av SvD:s Frida Svensson.

Foto: Simon Rehnström Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons