Annons

”Migrationsverket bedömer Säpos bevisning som stark”

Filip Ahlin, analytiker vid Försvarshögskolan: ”Säpo ska vara den sista insatsen som griper in, men i många fall så är de i stället den enda och första.”
Filip Ahlin, analytiker vid Försvarshögskolan: ”Säpo ska vara den sista insatsen som griper in, men i många fall så är de i stället den enda och första.” Foto: Simon Rehnström

Tre av de sex män med kopplingar till muslimska samfund som har tagits i förvar för att utvisas överklagar nu utvisningsbesluten.

– Migrationsverket har bedömt Säkerhetspolisens bevisning som stark, säger Filip Ahlin, analytiker vid Försvarshögskolan.

Under strecket
Publicerad

Filip Ahlin, Försvarshögskolans analytiker (t v) och Sofie Löwenmark, medgrundare till stiftelsen Doku och politisk sekreterare i kommunstyrelsen i Göteborg för Demokraterna (t h) intervjuades av SvD:s Frida Svensson.

Foto: Simon Rehnström

Migrationsverket följer hittills Säkerhetspolisens linje i utvisningsärendena mot imamerna. Det var också väntat att de berörda personerna skulle överklaga Migrationsverkets utvisningsbeslut.

– Det är väldigt svårt att försvara sig, och lagstiftaren har ju gett Säpo en oerhörd makt här att diktera villkoren i en process som är allt annat än rättssäker, säger Joakim Johansson, advokat för imamen i Västerås, till Sveriges Radio.

Annons
Annons
Annons