Annons

”Migrationsförslag drabbar människor hårt”

Christina Höj Larsen, migrationspolitisk talesperson för Vänsterpartiet.
Christina Höj Larsen, migrationspolitisk talesperson för Vänsterpartiet. Foto: Ola Axman/Aftonbladet/TT

Socialdemokraterna lät M, KD och SD kidnappa migrationskommitténs arbete och försökte hänga med i deras tävling om vem som kan behandla människor på flykt sämst. Det är en väg som bara kan sluta illa, skriver Christina Höj Larsen (V).

Under strecket
Publicerad

I ett år har riksdagspartierna fört samtal om hur Sveriges migrationspolitik ska se ut. På tisdag presenteras resultatet. Det hade kunnat handla om vad människor som flyr från krig och förföljelse behöver. Hur Sverige kan stå upp för asylrätten och samtidigt skapa bästa möjliga förutsättningar för integration. Det har det inte gjort. I stället har det handlat om hittepåsiffror och om hur vi kan göra Sverige till ett sämre land att leva i för de som kommer hit. Det har inte handlat om människor som du och jag.

Förslagen från den migrationspolitiska kommittén innebär att Sverige ska placera sig bland de allra hårdaste länderna i EU. Det är alltså inte frågan om att Sverige ska följa genomsnittet för EU-länder, utan vi ska nu i vissa fall vara sämre än till exempel Ungern eller Polen.

Annons
Annons
Annons