Annons

Migrationen hetaste frågan i kvällens valdebatt

Invandringen dominerade den första delen av SVT:s partiledardebatt som sändes i kväll. Migrationen har seglat upp som en av de allra viktigaste sakfrågorna för väljarna i årets valrörelse.

”Båda blocken haltar till SVT-debatten med färska sår i migrationsfrågan”, skriver SvD:s politiska analytiker Göran Eriksson i sin första kommentar till kvällens stora debatt.

Socialdemokraterna presenterade i fredags sin nya linje, som innebär ytterligare åtstramningar – Sverige tar fortfarande emot för många, och är för generösa mot dem som ska avvisas. Både Miljö- och Vänsterpartiet tar skarpt avstånd från den S-positionen.

Och Alliansen splittrades någon vecka tidigare, när Centern ensamt anslöt sig till regeringens förslag som ska ge cirka 9000 ensamkommande en ny chans till uppehållstillstånd.

SvD bjöd i helgen på ett utdrag ur Hans Roslings ny bok "Factfulness". Om magiska tvättmaskiner och robotar som gör pengar. Läs nionde kapitlet Klanderinstinkten och passa också på att göra testet som bygger på faktauppgifter ur boken.

Nyheten om att Svenska Akademien skjuter på årets Nobelpris i litteratur och istället ska dela ut två priser nästa år, fick stort genomslag i världen.

”Att pausa utdelningen av Nobelpriset tyder på självinsikt. Pressmeddelandet från Akademien vittnar om en förståelse om problemens omfattning och en vilja till förändring och förbättring. Det är hoppfullt för både institutionens och Nobelprisets framtid på längre sikt”, skriver SvD:s kulturchef Lisa Irenius.

Under strecket
Publicerad
Annons
Annons
Annons