Annons

Migranter vid USA:s gräns: Vi uppmanas dricka ur toan

Kongressledamoten Alexandria Ocasio-Cortez har besökt ett migrantläger i Texas. ”Skräckinjagande”, säger hon till AP.
Kongressledamoten Alexandria Ocasio-Cortez har besökt ett migrantläger i Texas. ”Skräckinjagande”, säger hon till AP. Foto: CQ-Roll Call/AP

Hån mot migranter och sexistiska memes florerar i en Facebookgrupp för gränsbevakare i USA. Flera demokrater som besökt migrantläger vittnar om kränkande beteende och kvinnor som uppmanas dricka ur toaletten.

Under strecket
Publicerad

Den slutna Facebookgruppen har ungefär 9 500 medlemmar och upptäcktes av den oberoende nyhetsredaktionen ProPublica. I gruppen skämtar nuvarande och före detta arbetare vid USA:s gränsbevakning om dödsfall bland migranterna och om hur de ska ”kasta burritos mot latinos”. Flera i gruppen ifrågasätter också äktheten på den välkända bilden på en man och dotter som drunknat när de försökt ta sig över gränsen till USA, eftersom de ”ser för rena ut”.

I gruppen förekommer också fejkbilder föreställande New York-demokraten Alexandria Ocasio-Cortez och andra kvinnliga politiker som utför oralsex på migranter, enligt skärmdumpar som ProPublica tagit del av. I bildernas kommentarsfält kan man läsa ”horor” och ”släng några burritos till de där slamporna.”

Annons
Annons
Annons