Mat & dryck

Midsommargubbar doppade i grön choklad

SPG:s hälsoexperter, Mia Clase och Lina Nertby från Food Pharmacy, delar receptet på en nyttig midsommardessert.

På fredag är det midsommar och precis som väntat är det fina majvädret ett minne blott. Iphonen visar 14 grader och ett passivt aggressivt regnmoln och här sitter vi och funderar på om vi nog ändå inte kan lyckas trycka ner barnens fossingar i fjolårets gummistövlar?

Annons
X

Men inget ont som inte för något gott med sig. Vi tänker att vi tröstäter oss genom dagen. Och att vi avrundar midsommarlunchen med ett paket jordgubbar doppade i grön choklad.

undefined

Matchadoppade jordgubbar

½ dl kakaosmör
1 msk tahini
1 msk lönnsirap
1 tsk matchapulver
1 paket jordgubbar

Smält kakaosmöret i en kastrull. Mixa med tahini, lönnsirap och matchapulver. Doppa jordgubbarna i den gröna chokladsmeten och lägg i kylen. Ta fram strax före servering. Glad midsommar!

Mia Clase och Lina Nertby driver bloggen foodpharmacy.se och har även gett ut den bästsäljande boken med samma namn. Med jämna mellanrum skriver de krönikor och ger mattips på SvD Perfect Guide.

Utforska Perfect Guide Shopping

shopping bag

Shoppa redaktionens favoriter, det bästa inom mode, inredning och skönhet. Exklusiva erbjudanden och samarbeten för våra läsare

TA MIG TILL SHOPPEN!

Till Toppen