Annons
X
Annons
X

Microsoft köper patent för 1,1 miljarder dollar

Fajten mellan världens största it-bjässar fortsätter. I ett försök att stärka sina kort handlar nu Microsoft på sig patent för 1,1 miljarder dollar av AOL.

[object Object]
Steve Ballmer presenterade Windows Phone redan i februari förra året. Men det är inte förrän nu när operativsystemet 7.5 kommer som Microsoft på allvar ger sig in i mobilstriden. Foto: AP

NEW YORK
Totalt har cirka 800 patent gått under klubban, vilket gör att AOL efter försäljningen äger om kring 300 patent och patentansökningar. Enligt New York Times kommer AOL även låta Microsoft ta del av de sistnämnda patenten, även om man inte äger dem exklusivt.

Skälet till affären bedöms vara att it-företaget AOL, som har en ganska problemfylld bakgrund, vill stärka kassan för att kunna staka ut en ny väg och framöver bli starkt nog att ta fajten med de största företagen.

Patentaffären är bara en av flera den senaste tiden. Exempelvis köpte Google upp Motorola Mobility för 12,5 miljarder dollar under fjolåret, främst just för dess patent.

Annons
X

Samtidigt pågår ett rättsligt krig inom it-branschen där aktörer som Apple, Facebook, Samsung och Yahoo fajtas om teknikrättigheter.

AOL:s aktie har lyft omkring 35 procent i förhandeln i USA på försäljningsbeskedet. Microsoft faller marginellt.

Annons
Annons
X

Steve Ballmer presenterade Windows Phone redan i februari förra året. Men det är inte förrän nu när operativsystemet 7.5 kommer som Microsoft på allvar ger sig in i mobilstriden.

Foto: AP Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X