Annons

”Måste säljas innan 15 september”

Vita huset har sagt att Tiktok riskerar att kunna användas som spionverktyg av Kinas regim, och Donald Trump har hotat med ett totalförbud.
Vita huset har sagt att Tiktok riskerar att kunna användas som spionverktyg av Kinas regim, och Donald Trump har hotat med ett totalförbud. Foto: Anjum Naveed/AP

Microsoft vill fortsatt köpa hela eller delar av den kinesiska succéappen Tiktok. I helgen protesterade Donald Trump mot planerna men it-jättens vd Satya Nadella lyckades övertala Trump och nu fortsätter samtalen. Nu ger presidenten försäljningen en tidsfrist på 45 dagar.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Microsofts vd Satya Nadella hade ett telefonsamtal med Donald Trump under söndagen.

Foto: Gregor Fischer/AP

Det var i förra veckan som som ryktet spreds om att den amerikanska it-jätten Microsoft var intresserad att köpa Tiktok, den kinesiska sociala medier-plattformen som exploderat i popularitet under det senaste året.

Microsofts inköpsplaner sattes dock abrupt på paus efter att USA:s president Donald Trump sade att det var en dålig idé och protesterade mot planerna. Trump har upprepade gånger uttryckt en vilja att förbjuda Tiktok i USA.

Annons
Annons
Annons