Annons

IsaanMichelinkocken lyckas – men var är personalen?

Foto: Tomas Oneborg

Under de pampiga kristallkronorna på Berns serveras numera thailändskt. Sayan Isaksson skapar vällagad fusionsmat med svenska råvaror men servicen skulle behöva mer av hjärta och omtänksamhet.

Under strecket
Publicerad
Foto: Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg

Förväntningarna är höga när vi kliver upp för trappan till Isaan. För här, där tidigare Berns Asiatiska låg, huserar numera Sayan Isaksson, flerfaldigt prisad kock och krögare som drivit flera framgångsrika krogar. För snart två sedan stängde han sina Michelinbelönade restauranger Imouto och Esperanto, den senare också under flera år utsedd till Sveriges bästa av White guide.

På Esperanto var det sofistikerad elegans och japanska influenser som gällde. Här lagar han mat inspirerad av den thailändska regionen Isaan, där han har sina rötter. Det är rejäl mat utan så mycket finlir, ofta med starka kryddor balanserade av syrliga smaker.

Annons
Annons
Annons
Annons