Mia Skäringer visar sin proffsighet

PÅ RÄTT SIDA. Med återhållen regi och ­lyhörda replikskiften klarar ny komedi­serien Solsidan driften med en materialfixerad medelklass utan att ramla ner i sketchträsket.

Under strecket
Publicerad
Annons

Att vara lite vass mot lifestylefenomen är ungefär lika djärvt som att sparka in en dörr som hakades av och ställdes upp på vinden 1998. Det är klart att det är lätt att fnissa snett åt lattefärgade fondväggar, spikmattor och köttbitar lika välnamnade som barnens vantar på dagis. Men ofta är det de främsta belackarna som hoppade på trenden från början och döpte om den till svennig när fler gjorde som de.

TV4:s nya komediserie Solsidan inleddes med det som för många stockholmare runt 30 framstår som både att dö en smula och ta nästa steg i livet: att köpa hus. Och att därmed gå upp i en välutvecklad, lifestylebaserad subkultur med tidningen Family living som husorgan. Alex och hans gravida fru Anna kör sitt flyttlass mot Saltsjöbaden för att, lite unket, flytta in i Alex gamla barndomshem. Flytten innebär startskottet för ett rullande smörgåsbord av mardrömmar kring modernt familjeliv i villaförorten.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons