MFF värvar finsk landslagsspelare Spelare testad positiv för doping Oracle klar för final mot Alinghi

Under strecket
Publicerad
Annons

fotboll Heidi Kackur, finländsk landslagsspelare är klar för Malmö FF i damallsvenskan. 24-åriga Heidi Kackur gjorde 43 mål i finska ligan för mästarlaget FC United från Jakobstad och har dessutom gjort drygt 20 landskamper.

– Vi får i Heidi en spjutspets och avslutare som varit skillnaden mellan oss och Umeå IK med Hanna Ljungberg, säger ordförande i Malmö FF:s damfotbollssektion, Gert Sparr. tt
fotboll Spanske fotbollsspelaren Carlos Gurpegi har testats positivt för doping efter att ha använt det förbjudna medlet nandrolon. Gurpegi, som spelar för Athletic Bilbao, avslöjades i samband med Bilbaos match mot Real Sociedad den 1 september. Även det så kallade B-provet visade spår av det förbjudna medlet, rapporterade hans klubb på måndagen. Bilbao har nu tio dagar på sig att överklaga till det spanska fotbollsförbundet innan en dom faller. Carlos Gurpegi har varit ordinarie i sitt klubblag den här säsongen och har gjort fyra mål. Athletic Bilbao ligger för närvarande på 13:e plats i spanska ligan.
tt-reuters
segling Amerikanska Oracle tog natten till måndag svensk tid den fjärde raka segern mot Oneworld vid America”s Cup-seglingarna utanför Nya Zeeland. Oracle har därmed ointagliga 4-0 i serien, som avgjordes i bäst av sju seglingar, och är nu klar för utmanarfinal mot schweiziska Alinghi.
Utmanarfinalen inleds den 9 januari och avgörs i bäst av nio seglingar.
Den båt som vinner utmanarfinalen får ta sig an Team New Zealand i America”s Cup-finalen som startar den 15 februari.
Oracle som dominerat serien mot Oneworld fick oväntade problem vid söndagens segling, men kunde komma i kapp och vann till slut med 64 sekunder. TT-Reuters-AFP

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons