Annons

Mexikansk gryta Lax- och musselsallad Tomatfärsbiffar Blåbärskräm med mjölk

Under strecket
Publicerad

4 portioner: 500 g benfritt griskött 2 msk kinesisk soja 5 dl köttbuljong 1 gul lök 1/4 rotselleri 1 stor morot 1 grön paprika 2-3 vitlöksklyftor 1 msk tomatpuré 2-3 tsk chilipulver 3 msk maizena salt svartpeppar Tillbehör: kokt ris tomatsallad

  1. Skär köttet i grytbitar. Blanda bitarna med sojan i en skål. Koka upp buljongen. 2. Skala och skiva löken. Skala och skär rotselleri och morot i små tärningar. Halvera och kärna ur paprikan och skär den i något större bitar. 3. Lägg ner grytbitarna i omgångar i den kokande buljongen. Gör likadant med grönsakerna. Buljongen skall hela tiden hållas kokande. 4. Pressa i vitlöken och tillsätt tomatpuré och chilipulver. Låt grytan koka på svag värme under lock i ca 15 minuter. 5. Blanda ut maizenan i lite kallt vatten och rör ner i grytan. Låt koka ytterligare någon minut och smaka av med salt och peppar. Servera med tillbehören.
Annons
Annons
Annons