Mexico Citys spännande krogar

Majsdoften från hällarna med tortillas fyller näsborrarna så snart man sätter foten på en gata i Mexiko. Men glöm tacos, salsa och texmex – mexikanska kockar experimenterar med smaker och råvaror på ett helt nytt sätt samtidigt som ”la cocina mexicana” stämplats som kulturarv av Unesco. SvD Resor tipsar om fyra krogar och en butik i Mexico City.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Casa Merlos.

Casa Merlos.

Foto: GARY YERKEY
Margarita.

Margarita.

Foto: GARY YERKEY
Mörk choklad med rosépeppar kan rekommenderas.

Mörk choklad med rosépeppar kan rekommenderas.

Foto: GARY YERKEY
Gräshoppor på menyn på Casa Merlos.

Gräshoppor på menyn på Casa Merlos.

Foto: GARY YERKEY
Danubio.

Danubio.

Foto: GARY YERKEY
Danubio.

Danubio.

Foto: GARY YERKEY
Gräshoppor på menyn på Casa Merlos.

Gräshoppor på menyn på Casa Merlos.

Foto: GARY YERKEY
Mörk choklad med rosépeppar kan rekommenderas.

Mörk choklad med rosépeppar kan rekommenderas.

Foto: GARY YERKEY
Annons

Kombinationen zucchiniblomma och minimajskolv med röksmak inleder. När jag säger till mitt sällskap att jag inte är så förtjust i ceviche får jag höra ”det blir du när du smakat” denna.

Resten av den inbjudande niorättersmenyn utgörs av Enrique Olveras tolkning av mexikanska klassiker, som chile poblano, samt rätter lagade med bortglömda råvaror i ny tappning.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons