Recension

MetroMetro

Under strecket
Publicerad
Annons

I en gammal bio vid Skanstull ligger Metro vars miljö andas filmscenografi: vinröda sammetsdraperier, skinnmöbler i loungen och den stora runda baren.
En trappa upp glittrar restaurangdelens fondvägg likt en blodröd stjärnhimmel. Härifrån har man utsikt över den välbesökta baren där Söders unga och bohemiskt trendmedvetna roar sig. I restaurangen är publiken mer blandad, men slipsarna är snabbt räknade. Metro är en rolig krog för den som vill ha en helkväll ute. Efter middagen går man bara en trappa ner och befinner sig mitt i vimlet.
Därför blir man så glatt överraskad av den vällagade maten. Köket använder gärna svenska råvaror som rotfrukter, gravad lax och löjrom, men inspirationskällorna är internationella. Maten är vacker och modern men aldrig pretentiös. Extra pluspoäng för överraskningen, en god svampsoppa, före förrätten. Och för att även den som beställer vin på glas får provsmaka.
En god förrätt är friterad havskräfta med fräsch hummerskagen på perfekt knaperstekt bröd. Bresaola med friterad getost och portvinssirap, liksom kantarellpaj med löjrom är andra goda val. Vegetariska varmrätter finns alltid, exempelvis tempuragrönsaker med nudelsallad. Likaså husmanskost, som biffstek med kokt potatis. Majskyckling är Metros specialitet. Den här gången serverades den med portabellosvamp, rostade valnötter, äppelcidersås och potatisbakelse fylld med västerbottenost. Gott!
Bland efterrätterna är crème brulée, med sorbet intill, ett bra val. Skippa däremot blåbärscheesecake, vars besynnerliga sälta är det enda som gjort oss besvikna under våra besök på Metro.
Sammantaget: massor av plus, ett ynka litet minus. Till Metro återvänder man gärna.

KROGEN I KORTHET
Profil: Modern, prisvärd kvalitetskrog med internationell stämning i anslutning till stor, rolig bar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons