Metall vill se Antonov som ägare

Släpp in Antonov som finansiär i Saab. Det var IF Metalls förbundsordförande Stefan Löfvens budskap på gårdagens presskonferens. Och han skräder inte orden när det kommer till regeringens agerande, som han menar handlar om prestige.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Under gårdagen hamnade åtminstone en av flera behövliga pusselbitar på plats i Saabs överlevnadsprocess. Ett konsortium lett av Hemfosa Fastigheter meddelade att man köper hälften av aktierna i Saabs fastighetsbolag vilket gör att 255 miljoner kronor trillar in i Saabs kassa. Men det räcker inte långt. Det stora problemet är den långsiktiga finansieringen. Där spelar regeringen en nyckelroll, menar Stefan Löfven som i går höll en presskonferens vid Saabfabriken. Han betonade att det finns en oförståelse och ilska kring regeringens passivitet, både hos förbundet men också hos de övriga anställda. Och han vurmar starkt för att regeringen ska släppa in den ryske affärsmannen Vladimir Antonov.

–Antonov är den långsiktiga lösningen. Han har sagt sig vara villig, han har sagt det länge. Han har fått okej av Riksgälden, regeringens egen myndighet, och enligt vår information säger också GM ja till honom.

Annons
Annons
Annons