Annons

Merkel och Putin i samtal om Nord stream 2

Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Rysslands president Vladimir Putin under deras gemensamma presskonferens i Sotji i Ryssland på fredagen.
Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Rysslands president Vladimir Putin under deras gemensamma presskonferens i Sotji i Ryssland på fredagen. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / TT

Rysslands president Vladimir Putin tog på fredagen emot Tysklands förbundskansler Angela Merkel i sitt sommarresidens i Sotji. Det är det första längre mötet mellan de två världsledarna sedan Merkels Rysslandsresa i maj i fjol.

Under strecket
TT
Publicerad

På dagordningen stod bland annat den planerade gasledningen Nord stream 2 som både kritiserats av Ukraina och hotats av sanktioner från USA. Merkel har tidigare ställt som krav för bygget att Ukraina får behålla sin roll som transitland för gasleveranser till EU.

– Vi kommer att fortsätta med gastransporter (via Ukraina) så länge det är ekonomiskt motiverat, sade Rysslands president Vladimir Putin under en presskonferens tillsammans med Tysklands förbundskansler Angela Merkel efter deras möte på fredagen.

Annons
Annons
Annons