Merkel träffar lastbilsattackens offer

Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Berlins borgmästare Michael Müller vid en ceremoni i Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche dagen efter lastbilsattacken mot en julmarknad i den tyska huvudstaden för ett år sedan. Arkivbild.
Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Berlins borgmästare Michael Müller vid en ceremoni i Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche dagen efter lastbilsattacken mot en julmarknad i den tyska huvudstaden för ett år sedan. Arkivbild. Foto: Michael Kappeler/AP/TT
Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Ett år har gått sedan den islamistiske extremisten Anis Amri plöjde fram med sin kapade lastbil på en julmarknad i Berlin. Nu träffar den tyska förbundskanslern Angela Merkel överlevande och anhöriga till offren i attentatet, där tolv människor dödades och ett femtiotal skadades.

Merkel har fått kritik från de anhöriga eftersom hon inte skickat några personliga kondoleanser efter dådet, till skillnad från förbundspresident Joachim Gauck. På måndagseftermiddagen har hon dock bjudit in människor som på olika sätt drabbades till förbundskanslerämbetet, rapporterar public service-kanalen RBB.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons