Annons
X
Annons
X

SMHI klass 1-varnar för snön: ”Det kommer mer”

Den som stoppat undan skyfflar och pulkor i tron att vintern var över kan få plocka fram dem igen.

– Det kommer mer snö till helgen, säger meteorolog Sandra Andersson vid SMHI.

(uppdaterad)
Vintervädret
Foto: Tomas Oneborg

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall i Östergötland och Sörmland. Varningen sträcker sig än så länge inte norrut, men snöandet i Stockholmsområdet fortsätter under förmiddagen.

Men morgonrusningen i trafiken kan komma att drabbas av förseningar.

– I Sörmland och Östergötland kan det komma fem centimeter. Det ser inte ut att ligga kvar lika mycket i Stockholmsområdet när plusgraderna sätter in framåt dagen. Därför har vi ännu inte varnat där, säger Sandra Andersson.

Annons
X

Men stockholmare som vant sig av vid att skrapa bilrutan och skotta uppfarten kan få plocka fram redskapen till helgen.

– Framåt lördag eftermiddag och kväll kommer det in ett nytt snöområde från sydväst. Nederbördsområdet hänger samman med ett lågtryck som väntas ge kulingvindar på Östersjön, berättar Sandra Andersson.

Det ostadiga vädret fortsätter i inledningen av nästa vecka, med en stabilisering med kallare väder från mitten av veckan.

Stockholmspolisen har vid 07.30-tiden fått in ett par olyckor med personskador.

– En bil har voltat i Södertälje och en singelolycka med en moped har inträffat i Vallentuna, berättar presstalesmannen Sven-Erik Olsson. Dessutom har tre trafikolyckor utan personskador inrapporterats i länet.

Trafikverket har inte några rapporter om olyckor.

– Jag ser bara ett stopp på E 18 mellan Lahäll och Danderyds kyrka, men det är inte rubricerat som olycka. Som vanligt gäller det att hålla avstånden när väglaget blir svårare att bemästra, säger Beisi Sundin, kommunikatör.

Annons
Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X