Mer publik på läktarna – 3 000 per sektion

I maj hade AIK åtta åskådare på sina allsvenska matcher på Friends arena. I juli kan det tillåtas upp till 3 000 personer per sektion på nationalarenan som har 50 000 sittplatser.
I maj hade AIK åtta åskådare på sina allsvenska matcher på Friends arena. I juli kan det tillåtas upp till 3 000 personer per sektion på nationalarenan som har 50 000 sittplatser. Foto: Claudio Bresciani/TT

Regeringen går idrotten till mötes och kan komma att tillåta mer publik på stora arenor från den 1 juli – upp till 3 000 personer per sektion på de stora arenorna, kan TT avslöja.

Under strecket
Ingela Ahlberg/TT, Maria Davidsson/TT
Publicerad
Annons

I femstegsplanen för coronalättnader, som presenterades i slutet på maj, skulle det tillåtas publik på upp till 3 000 personer på arenorna från den 1 juli. Beslutet kritiserades av framför allt fotbollen som länge velat få till stånd publikinsläpp efter arenornas storlek.

Nu får man sin vilja igenom då det från den 1 juli föreslås ska tillåtas upp till 3 000 personer per sektion på de stora arenorna. Detta gäller om det kan hållas smittsäkert avstånd mellan människorna på varje sektion och om publiken på varje sektion inte kan komma i kontakt med dem på andra sektioner. Detta gäller även vid in- och utgångar på arenorna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons