Annons

Klyfta kvar trots mer pengar till pensionärer

Som tidigare utlovat kan pensionärerna få mer i plånboken nästa år. Skatten sänks, garantipensionen höjs liksom taket i bostadstillägget.

Under strecket
TT
Publicerad

Åsa Lindhagen, Magdalena Andersson, Anna Ekström, Stefan Löfven, Anders Ygeman, Isabella Lövin och Lena Hallengren i samband med torsdagens regeringssammanträde i Jönköping.

Foto: Thomas Johansson/TT

Statsminister Stefan Löfven (S), vice statsminister Isabella Lövin (MP) och finansminister Magdalena Andersson (S) håller pressträff på Seniorerna hus i Jönköping om nästa års budget.

Foto: Thomas Johansson/TT

Statsminister Stefan Löfven (S), vice statsminister Isabella Lövin (MP), finansminister Magdalena Andersson (S) och finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund (MP) åker biogasbuss i Jönköping.

Foto: Thomas Johansson/TT

Regeringen har även bestämt vad äldreomsorgspengar som fanns med i Moderaternas och Kristdemokraternas budget för i år, 950 miljoner, ska användas till mer specifikt. De ska bland annat gå till en pott som kommunerna kan söka pengar ur.

Förslagen finns med i den budget för nästa år som regeringen lägger fram på onsdag nästa vecka. Men regeringen passade på att berätta om dem i samband med sitt veckosammanträde, för dagen i Jönköping.

Annons
Annons
Annons