Annons

God och opåverkadMer kroppsinformation än vad man står ut med

Jack Hildén (född 1989) skriver regelbundet på Aftonbladet Kultur. Han debuterade 2014 med romanen ”Vi, vi vaktmästare”.
Jack Hildén (född 1989) skriver regelbundet på Aftonbladet Kultur. Han debuterade 2014 med romanen ”Vi, vi vaktmästare”. Foto: Göran Segeholm

Poängen med litteratur är inte att lista pinsamma detaljer, som om det gällde att hoppa från femmans trampolin. Clara Block Hane läser en ung författare som söker efter vägen till sitt eget konstnärskap.

Under strecket
Publicerad

Det är inte ovanligt att gamlingar blir så fixerade vid sina sjukdomar att det enda de pratar om är symptom, provtagningar och diagnoser. Det är inte ovanligt att ynglingar blir så fixerade vid sin könsdrift att det enda de pratar om är sexobjekt, penetrationer och orgasmer.

Två diametralt olika företeelser kan tyckas, men i grunden är de lika: inte bara rätt så mycket mer kroppsinformation än vad man står ut med, utan också en i grunden monoton upplevelse. Att i en roman kombinera dessa fenomen tyder på mod – och det är ungefär vad Jack Hildén gör i ”God och opåverkad”.

Annons
Annons
Annons