Mer drama utlovas på SVT

Hårdare satsning på dramaproduktioner och mer underhållning för folk över trettio. Det är några ambitioner från Eva Hamilton, som just har börjat sitt nya jobb som enhetschef för SVT Fiktion.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det är inte lätt att hålla ordning på hierarkin och titlarna inom Sveriges Television. Att det är knöligt tycker till och med Eva Hamilton, före detta chef för Nyheter och samhälle hos SVT. Sedan den 1 september är hon enhetschef på SVT Fiktion, med ansvar för drama, underhållning och barn.
Det viktigaste är inte vem som bestämmer utan att vi är överens, säger Eva Hamilton efter att just ha gjort sitt första framträdande som Fiktionschef under en hearing på Svenska filminstitutet: ”Svensk film- och TV-dramaproduktion under 2005 - vad bör vi förvänta oss?”.
Eva Hamiltons svar på den frågan blir i SVT:s fall mera drama, både i volym och pengar. Annars menar hon att det är inom underhållningen som SVT är mest utsatt, både konkurrensmässigt och politiskt.

– Väldigt många säger att vi inte ska göra underhållning utan låta andra göra det. Men jag tror inte på det. Jag ser på de programformat som kommer upp nu som handlar väldigt mycket om plastikoperationer och dvärgar som letar partner, som ofta går ut på
att förödmjuka, säger Eva Hamilton.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons