Mer business än show för nöjesjätte

Avbeställningsskydd på biljetter och efterfrågestyrda priser. På sikt en etablering i Danmark. Det Falkenbergsbaserade underhållningsföretaget 2 Entertain hör till snabbväxarna i svenskt näringsliv, men nu satsar man på att öka vinsten istället för att växa mer.

Under strecket
Publicerad
Med artister som Robert Gustafsson och musikaler som  Saturday Night Fever,  står 2 Entertain för en stor del av svensk underhållning.

Med artister som Robert Gustafsson och musikaler som Saturday Night Fever, står 2 Entertain för en stor del av svensk underhållning.

Annons

Under den senaste femårsperioden har västkustbolaget 2 Entertain vuxit med i snitt 63 procent, med en omsättning på 207 miljoner kronor i fjol. Därmed hamnar underhållarna bland toppföretagen på årets tillväxtlista.

–Vi har vuxit hela tiden, men det har varit en brokig resa. Från början tänkte ingen på att vi skulle börsnoteras så småningom, utan man gjorde som andra entreprenörer. Det var hårt jobb och mycket slit. Efter hand har vi blivit mer strategiska och det är genom börsnoteringen vi har fått bättre fokus, säger Göran Grell, vd sedan två år tillbaka för 2 Entertain.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons