Annons

Fruktan. Donald Trump i Vita husetMeningslös bok om Trump är ett rent hafsverk

Bob Woodward
Bob Woodward Foto: Lisa Berg

När Bob Woodward avslöjade Watergateskandalen blev han sinnebilden för en outtröttlig murvel. Men i sin nya bok om Donald Trump ökar han inte ens på marginalen förståelsen för presidenten. ”Jag ser inte längre meningen med den här sortens böcker”, skriver Thomas Engström.

Under strecket
Publicerad

Bob Woodward är en amerikansk ikon. Det Steven Spielberg har gjort för allmänhetens bild av en hårt arbetande filmregissör, det har Woodward ända sedan Watergateskandalen gjort för bilden av en outtröttlig murvel. Han får överlägset tillträde till viktiga politiska aktörer, bara för att ingen vill vara den som ställer sig utanför och sedan tvingas läsa vad de andra har sagt. Han åtnjuter enorm respekt bland såväl tidningsfolk som läsare. Denne sansade, lågmälde man fällde trots allt en gång i tiden, tillsammans med Washington Post-kollegan Carl Bernstein, en avskydd president.

Det var då, det. Den som slår upp pärmarna till ”Fruktan” märker snart att Woodward faktiskt inte har hittat någonting nytt om att Donald Trump skulle ha spelat under täcket med Ryssland. Inte nog med det, Woodward tycks tro på presidentens försäkringar om att något sådant aldrig ägde rum.

Annons
Annons
Annons