Annons

Mendez tillbaka efter sin borgmästarsatsning

Artisten Mendez ska delta i Melodifestivalens deltävling i Malmö på lördag. "Jag är fortfarande samma Mendez, som representerar energi, dans, glädje och sol", säger han.
Artisten Mendez ska delta i Melodifestivalens deltävling i Malmö på lördag. "Jag är fortfarande samma Mendez, som representerar energi, dans, glädje och sol", säger han. Foto: Christine Olsson

Vad hände med Mendez efter succén i Melodifestivalen 2002?

Många chilenare kan enkelt svara – artisten har i flera år synts i en populär realityserie om sin familj och siktat på borgmästarposten i Valparaíso.

Nu gör han comeback i Melodifestivalen.

Under strecket
TT
Publicerad

Mendez tävlade i Melodifestivalen redan 2002 – nu är han tillbaka. "Med all ödmjukhet tror jag att jag var med och förändrade tävlingen", säger han.

Foto: Christine OlssonBild 1 av 2

Artisten Mendez ska delta i Melodifestivalens deltävling i Malmö på lördag.

Foto: Christine OlssonBild 2 av 2

Svensk vinter tog knäcken på Leo Mendez, som gjort sig känd med låtar som "Razor tongue" och "Adrenaline", och för många år sedan bestämde han sig för att flytta tillbaka till Chile. Mörkret var en av anledningarna.

– Jag fick för mycket depressioner under vintrarna, det var jobbigt för min hälsa. Jag är inte gjord för att vara i mörker, säger Leo Mendez till TT.

Annons
Annons
Annons