Annons

Memphis kyrkklockor ringde för King

Släktingar till Marthin Luther King förbereder sig för klockringning till minne av Kings död, utanför King Center i Atlanta, Georgia, på onsdagen.
Släktingar till Marthin Luther King förbereder sig för klockringning till minne av Kings död, utanför King Center i Atlanta, Georgia, på onsdagen. Foto: Alyssa Pointer/AP/TT

Femtio år efter mordet på Marthin Luther King fortsätter den rörelse som han en gång företrädde att kämpa för alla medborgares rättigheter i USA.

Under strecket
TT
Publicerad

Fyraåriga Lincon och hennes mor Antoniya lyssnar tijll en kör under en minnesstund för Martin Luther King i Our Saviour's Lutheran Church i Arlington Heights, Illinois, under onsdagen.

Foto: Patrick Kunzer

Manifestation till Martin Luther Kings minne i Mamphis, Tennessee under onsdagen.

Foto: Mark Humphrey/AP/TT

Pastor James Lawson talar från den balkong där King sköts ihjäl den 4 april, 1968. Idag är det före detta hotellet ett museum för människorättsrörelsen i USA. Lawson representerade de strejkande renhållningsarbetare som King kommit för att ge stöd.

Foto: Mark Humphrey/AP/TT
Efter reklamen visas:
Martin Luther King hyllades på årsdag

Amerikaner samlades under onsdagen på flera håll i USA för att hedra årsdagen då Martin Luther King sköts ihjäl. Exakt klockan 18:01 på onsdagskvällen, lokal tid, ringde Memphis kyrkklockor 39 gånger – ett slag för varje år King levde – för att markera den tid då King sköts ihjäl på en hotellbalkong i Memphis.

Annons
Annons
Annons