X
Annons
X

Memphis kyrkklockor ringde för King

Femtio år efter mordet på Marthin Luther King fortsätter den rörelse som han en gång företrädde att kämpa för alla medborgares rättigheter i USA.

Av TT-AFP TT
Läs mer om 50 år sedan mordet på Martin Luther King

Amerikaner samlades under onsdagen på flera håll i USA för att hedra årsdagen då Martin Luther King sköts ihjäl. Exakt klockan 18:01 på onsdagskvällen, lokal tid, ringde Memphis kyrkklockor 39 gånger – ett slag för varje år King levde – för att markera den tid då King sköts ihjäl på en hotellbalkong i Memphis.

Men kulor kan inte döda en rörelse, konstaterade Kings vän, människorättskämpen Jesse Jackson, inför tusentals åhörare som samlats utanför hotellet för att hedra Kings minne.

Släktingar till Marthin Luther King förbereder sig för klockringning till minne av Kings död, utanför King Center i Atlanta, Georgia, på onsdagen.

Foto: Alyssa Pointer/AP/TT Bild 1 av 4

Fyraåriga Lincon och hennes mor Antoniya lyssnar tijll en kör under en minnesstund för Martin Luther King i Our Saviour's Lutheran Church i Arlington Heights, Illinois, under onsdagen.

Foto: Patrick Kunzer Bild 2 av 4

Manifestation till Martin Luther Kings minne i Mamphis, Tennessee under onsdagen.

Foto: Mark Humphrey/AP/TT Bild 3 av 4

Pastor James Lawson talar från den balkong där King sköts ihjäl den 4 april, 1968. Idag är det före detta hotellet ett museum för människorättsrörelsen i USA. Lawson representerade de strejkande renhållningsarbetare som King kommit för att ge stöd.

Foto: Mark Humphrey/AP/TT Bild 4 av 4
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X