X
Annons
X
Recension

The Absence Melody Gardot

Melody Gardot började ägna sig åt musik som rehabilitering efter att ha blivit påkörd och svårt skadad av en bil när hon var 19 år. Foto: JEAN-CRISTOPHE BOTT/AP

27-åriga Melody Gardot fick ett stort genombrott, inte minst i Sverige, med sitt förra album My one and only thrill. Det dröjde ett tag men efter ett lyckosamt framträdande i Skavlans pratshow tog försäljningen sådan fart att det ledde till att albumet blev det bäst säljande i Sverige 2009.

När hon nu är tillbaka med en tredje skiva har hon och producenten Heitor Pereira (som även bidrar med silkeslen sång och stilsäkert plock på nylonsträngad gitarr) låtit de mjukt melankoliska sångerna mellanlanda i de brasilianska och portugisiska musikkulturerna. Inflytandet från en man som Antonio Carlos Jobim har naturligtvis märkts på de föregående albumen men här har det, på ett delvis störande osjälvständigt sätt, accentuerats.

Melody Gardot började ägna sig åt musik som rehabilitering efter att ha blivit påkörd och svårt skadad av en bil när hon var 19 år.

Foto: JEAN-CRISTOPHE BOTT/AP Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X