Annons

Melldéns sex favoritviner till fisk och skaldjur

En näve räkor, bergtunga med skummig vitvinssås eller skaldjursplatå? Anders Melldén sätter godaste vinerna till nyfångat.

Under strecket
Publicerad
Bild 1 av 1

1 / 6

Leitz Eins Zwei Dry Riesling 2018

Tyskland, Rheingau
99 kr, nr 5822, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 5 av 6

Ibland är det så enkelt – räkor och en flaska riesling från Johannes Leitz är allt som behövs. Härligt läskande smak av citrus och äpplen.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

2 / 6

Dr L Riesling 2018

Tyskland, Mosel
89 kr, nr 7218, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 5 av 6

Halvtorrt är perfekt till såväl krabba som salta kräftor. Det här päronfruktiga vinet görs av Ernst Loosen vars egendom har 200 på nacken.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

3 / 6

Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne

Frankrike, Bourgogne
149 kr, nr 7725, vitt torrt & mousserande

Betyg: 6 av 6

Toppcrémant som går från klarhet till klarhet. Torrt, friskt bubbel som funkar till hela skaldjursplatån, men extra bra till ostron.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

4 / 6

Petit Chablis La Chablisienne 2018

Frankrike, Chablis
135 kr, nr 5585, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 5 av 6

Fram med en schysst fångad sjö- eller bergtunga, vispa en skummig vitvinssås och servera med höstens rotsaker och ett glas gott, smakrikt vitt.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

5 / 6

Lioco Chardonnay 2017

USA, Sonoma County
189 kr, nr 99485, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 6 av 6

Underbart vin som kombinerar det bästa av två världar: elegans och solmogen frukt. Perfekt till smörstekt gös med kantareller och potatisstomp.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

6 / 6

Albamar Albariño 2018

Spanien, Rías Baixas
179 kr, nr 92431, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 6 av 6

Länsa fiskdisken på obskyra skaldjur, laga till med örter och vitlök och ordna spansk afton. Vinet till är förstås krispigt och gott från Galicien.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons