Melldén tipsar om 6 spännande vinnyheter

Från en lyxig Brunello di Montalcino till ett nytt eko-vin – Anders Melldén väljer ut sex spännande vinnyheter.

Under strecket
Publicerad
Annons

1 / 6

Vouvray Brut Domaine Vigneau-Chevreau
Frankrike, Vouvray
149 kr, nr 93234, vitt mousserande

Betyg: 5 av 6

Ekologiskt bubbel av chenin blanc från Loiredalen. Läskande frukt och klassiska brödtoner i smaken får mig att drömma om dignande skaldjursfat.

Annons
Annons

2 / 6

Pouilly-Fumé Les Deux Cailloux 2020
Frankrike, Puilly-Fumé
189 kr, nr 2227, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 6 av 6

Ny, lysande årgång som likt en soluppgång piggar upp med gula äpplen, nektarin och fin syra. Gott till stekt rödingfilé med smörslungade betor.

Annons
Annons

3 / 6

Roero Arneis Matteo Correggia 2019
Italien, Roero
149 kr, nr 95537, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 5 av 6

Roero, strax norr om Alba, bjuder bland annat vitt av arneis-druvan. Finstämt uppfriskande och gott av gula frukter som matchar fiskgryta.

Annons
Annons

4 / 6

Sander Riesling 2020
Tyskland, Rheinhessen
109 kr, nr 5368, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 4 av 6

Stabilt eko-vin i ny årgång från familjen Sander. Gröna äpplen, päron och citron bland smakerna – perfekt till hämtsushin.

Annons
Annons

5 / 6

Lapostolle Cuvee Alexandre Syrah 2018
Chile, Apalta
179 kr, nr 93235, rött fruktigt & smakrikt

Betyg: 6 av 6

En av Chiles vassaste klassiker bjuder på trendigt syrah-vin. Blåbär, körsbär, pepprighet och fattoner gör det gott till viltgrytan. Kan lagras.

Annons
Annons

6 / 6

Brunello di Montalcino Casanova di Neri 2015
Italien, Brunello di Montalcino
449 kr, nr 79234, rött stramt & nyanserat

Betyg: 6 av 6

Vinlyx från en generös årgång som klivit in på bolagshyllan. Fint djup av körsbär, nypon, viol och varm krydda. Lufta och drick till svamppasta.

Missa inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev där vi varje vecka tipsar om spännande viner och härliga recept.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons