Annons

Melldén bjuder sex goda viner under 160 kronor

Grekisk trenddruva, naturlig vinmakning och en favorit sedan länge står på listan när Anders Melldén plockar fram härliga viner.

Publicerad
Bild 1 av 1

1 / 6

Kir-Yianni Assyrtiko 2017

Grekland, Florina
99 kr, nr 2338, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 4 av 6

Läskande citrusfriskt, torrt och gott som serveras kylt till fredagsräkorna. Här har trenddruvan assyrtiko vuxit i grekiska inlandet.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

2 / 6

Winkl Sauvignon, 2107

Italien, Alto Adige
159 kr, nr 2799, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 6 av 6

Först är det lite blygt, sedan blommar härlig fruktighet fram. Med ytterligare en sväng i karaffen blir detta ett stort vin till stekta fisken.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

3 / 6

7 Fuentes Suertes del Márques 2016

Spanien, Valle de la Orotava
149 kr, nr 2763, rött kryddigt & mustigt

Betyg: 5 av 6

”Natur”-vinmakning ger häftig smak med varm krydda, frukt och matvänlig stramhet. Rött från Teneriffa, som matchar rotfruktsgratängen.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

4 / 6

Mont-Redon Côtes du Rhône Reserve Rouge 2016

Frankrike, Côtes du Rhône
115 kr, nr 5461, rött kryddigt & mustigt

Betyg: 5 av 6

Ny årgång av gammal favorit som är lysande till vinterns grytor och långkok. Läcker parfym i doften, kryddighet och mörka bär i smaken.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

5 / 6

Hacienda López de Haro Reserva 2013

Spanien, Rioja
119 kr, nr 79340, rött kryddigt & mustigt

Betyg: 5 av 6

Inkvalat av goda anledningar, såsom ursprungstypisk körsbärsfrukt, ett uns vanilj och fat. Välgjort och vällagrat som passar söndagssteken.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

6 / 6

Le Tense Sassella, 2013

Italien, Valtellina
159 kr, nr 32341, rött stramt & nyanserat

Betyg: 5 av 6

Utpetat ur fast sortiment, som verkligen borde in igen! Röda körsbär, försiktiga fattoner och liten mognad, gjort av nebbiolo. Perfekt till finpizza.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons