X
Annons
X

Melldén bjuder sex goda viner under 160 kronor

Grekisk trenddruva, naturlig vinmakning och en favorit sedan länge står på listan när Anders Melldén plockar fram härliga viner.

Läs mer om Fredagsvinet
Bild 1 av 1

Del 1 av 7

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 1

Del 2 av 7

undefined

Kir-Yianni Assyrtiko 2017

Grekland, Florina
99 kr, nr 2338, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 4 av 6

Läskande citrusfriskt, torrt och gott som serveras kylt till fredagsräkorna. Här har trenddruvan assyrtiko vuxit i grekiska inlandet.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 1

Del 3 av 7

undefined

Winkl Sauvignon, 2107

Italien, Alto Adige
159 kr, nr 2799, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 6 av 6

Först är det lite blygt, sedan blommar härlig fruktighet fram. Med ytterligare en sväng i karaffen blir detta ett stort vin till stekta fisken.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 1

Del 4 av 7

undefined

7 Fuentes Suertes del Márques 2016

Spanien, Valle de la Orotava
149 kr, nr 2763, rött kryddigt & mustigt

Betyg: 5 av 6

"Natur"-vinmakning ger häftig smak med varm krydda, frukt och matvänlig stramhet. Rött från Teneriffa, som matchar rotfruktsgratängen.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 1

Del 5 av 7

undefined

Mont-Redon Côtes du Rhône Reserve Rouge 2016

Frankrike, Côtes du Rhône
115 kr, nr 5461, rött kryddigt & mustigt

Betyg: 5 av 6

Ny årgång av gammal favorit som är lysande till vinterns grytor och långkok. Läcker parfym i doften, kryddighet och mörka bär i smaken.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 1

Del 6 av 7

undefined

Hacienda López de Haro Reserva 2013

Spanien, Rioja
119 kr, nr 79340, rött kryddigt & mustigt

Betyg: 5 av 6

Inkvalat av goda anledningar, såsom ursprungstypisk körsbärsfrukt, ett uns vanilj och fat. Välgjort och vällagrat som passar söndagssteken.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 1

Del 7 av 7

undefined

Le Tense Sassella, 2013

Italien, Valtellina
159 kr, nr 32341, rött stramt & nyanserat

Betyg: 5 av 6

Utpetat ur fast sortiment, som verkligen borde in igen! Röda körsbär, försiktiga fattoner och liten mognad, gjort av nebbiolo. Perfekt till finpizza.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X