Annons

Mellberg petad i ligapremiären

Aston Villas nye manager David O”Leary valde överraskande att peta mittbacken Olof Mellberg i premiären. Inget vidare klokt beslut skulle det visa sig. Mittlåset med Alpay Özalan och Ronny Johnsen såg hopplöst tafatt ut när laget föll med 2-1 borta mot nykomlingen Portsmouth.

Under strecket
Publicerad

Beslutet att bänka Olof Mellberg, den enda utespelaren i hela Premier League som inte missade en minut av förra säsongen, förbryllade såväl fansen som den bänkade svensken. - Det känns otroligt märkligt och överraskande. Jag vet faktiskt inte vad som har hänt. Jag har jobbat stenhårt på försäsongen, jag har toppat formen till den här matchen och då får man inte spela, säger Mellberg till TT. David O”Leary lär emellertid få anledning att ompröva sitt beslut när han studerar matchvideon. Portsmouth, nykomling i högsta ligan, tog ledningen efter att Özalan/Johnsen slarvat ordentligt i markeringsspelet. Hemmalagets Ayegbeni Yakubu rann skrämmande enkelt igenom mittlåset och Villas danske målvakt Thomas Sörensen räddade förgäves - returen gick ut till en ännu sämre markerad Teddy Sheringham, som enkelt kunde slå in 1-0.

Fram till dess hade Villa dominerat matchen och skapat en hel del farligheter. Inte minst genom lagets andre svensk, Marcus Allbäck, som fick förtroende att bilda anfall med Juan Pablo Angel. Allbäck gick mållös från matchen men han hade inget att skämmas för i omklädningsrummet. Svensken höll sig bland annat framme på en frispark och nickade bollen i mål. Özalan hade dessvärre ruffat på annat håll i straffområdet och domaren blåste i stället frispark för ”Pompey”. Patrik Berger, liksom Sheringham ny i Portsmouths tröja, hade varit så gott som osynlig fram till den 63:e minuten då han blixtrade till och spädde på hemmalagets ledning. Villa reducerade sent på en tveksamt dömd straff, men den efterföljande pressen kom av sig när just straffskytten, Gareth Barry, fick se det röda kortet. Från gårdagens premiärmatcher noterar vi också att...

Annons
Annons
Annons