Mejl ledde polisen rätt

Under strecket
Publicerad
Annons

Roskilde Ett e-brev skickat från ett internetkafé ledde polisen till en misstänkt för veckans attentat mot en dansk minister.
Mannen häktades i går i enlighet med den nästan aldrig använda paragraf 113 - angrepp på folkstyret via en minister.
Polisen har fått mängder av tips sedan integrationsminister Rikke Hvilshøjs Mazda stacks i brand natten till i onsdags. Men det var ett pressmeddelande via e-post som kunde spåras till vissa IP-adresser, datorer uppkopplade till internet, som ledde till den 34-årige mannen.

– Den ena platsen är internetkaféet Powerplay på Lyngbyvej (i Köpenhamn), där vi vet att e-brevet förbereddes den 7 juni mellan klockan 17 och 19, säger biträdande kriminalinspektör John Øllegaard från Roskildepolisen.
Fler personer tros ha varit inblandade i brandattentatet, och polisen vill fortfarande ha kontakt med alla som befann sig på Powerplay vid den aktuella tidpunkten, och på nätkaféet Surf & Play på Nørrebro i Köpenhamn i torsdags morse.
Det var från Surf & Play som pressmeddelandet
från ”Aktionsgruppen GrÆnseløse Beate” skickades, där gruppen förklarade sig ligga bakom dådet. Bilbränningen sades vara ett svar på Danmarks ”rasistiska flyktingpolitik”. tt-ritzau

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons