Recension

RealitalesMeja - Realitales

Under strecket
Publicerad
Annons

Varje liv formar en berättelse. På sin nya skiva Realitales tecknar Meja en själs uppvaknande. Ordleken är elegant, och Meja sjunger om att integrera ny insikt, nya erfarenheter och livstolkningar i sitt jag. Det är dags för en radikal omprövning: ”When you can't see the woods for the trees/Then you've gone too far.”

Orden, från Present delay, kanske riktas till ett du i ett tröttkört kärleksförhållande, men de ger också en formel för den existentiella nollpunkt som sångernas jag kämpar för att komma ur. Hur självbiografisk Meja är saknar betydelse; det är inte detaljerna, utan tilltalet som gör skivan till hennes mest personliga hittills.
I den överordnade berättelsen finner också singellåtarna Hippies in the 60's och Spirits sin plats. De uttrycker både en längtan bort, till något annat snarare än något särskilt, och medvetenheten om att människan är en valplats, ”befolkad av blinda varelser i dunkelt uppror mot jaget konungen som härskar över dem.” Eller som försöker härska; Meja bejakar de kraftar som upphäver jagets begränsningar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons